بررسی مهم‌ترین تفاوت ها در تربیت پسران و دختران

آشنایی با تفاوت‌های اصلی در تربیت دختران و پسران

در واقع از موضوعات مهم و قابل توجهی که در فرزندپروری وجود دارد این است که کودکان با توجه به جنسیت‌شان پرورش یافته و تربیت شوند. چرا که اگر کودکی متناسب با جنسیتش تربیت نشود، ممکن است در آینده در خصوص هویت جنسی ثابت خود با مشکلاتی مواجه شده و همچنین رفتاری از خود بروز دهد که جزوی از مشکلات رفتاری کودکان در سنین مختلف به حساب می‌آید. بنابراین باید با پسران و دختران طوری رفتار شود که موجب تقویت و پررنگ‌تر شدن این خصوصیات خاص آن‌ها شود.

تفاوت‌های عاطفی و احساسی بسیاری در پسران و دختران وجود دارد، که به لحاظ جسمی، فیزیکی و روانی با یکدیگر کاملا متفاوت بوده، در نتیجه نحوه رفتار والدین با هر کدام از آن‌ها می‌بایست متفاوت باشد.

تفاوت‌های تربیت پسر و دختر

در ادامه به مهم‌ترین نکات در خصوص تفاوت روش‌های تربیتی در دخترات و پسران خواهیم پرداخت.

عواطف و احساسات

پسران در بروز احساسات خود کمرنگ‌تر عمل کرده و از گفتگو و تبادل نظر، تنها به عنوان وسیله‌ای جهت انتقال پیام استفاده می‌نمایند. همچنین پسرها معمولا توجه و تمرکز خود را بر ارتباط‌های فعال گذاشته و بیشتر انرژی خود را بر دنیای بیرونی صرف خواهند کرد.

 اما دخترها در مواجهه با تغییرات احساسی و عاطفی، نسبت به پسران حساس‌تر بوده، و آن را سریع‌تر درک کرده و با سهولت بیشتری می‌توانند افکار و احساسات خود را با اطرافیان خود در میان بگذارند.

علایق و گرایش ها

با توجه به بررسی‌ها و پژوهش‌های انجام شده می‌توان گفت که علایق زیبا شناختی، دینی و اجتماعی در دختران بیشتر از پسران می‌باشد. معمولا دختران به مسائل اخلاقی بیشتر تمایل داشته و اشتیاق بیشتری به اعتراض نسبت به بی‌عدالتی‌ها از خود نشان می‌دهند.  همچنین به قوانین و سنت‌های اجتماعی تلقین‌پذیرتر نیز می‌باشند.

دخترها کشش و تمایل بیشتری به زیبایی، امکانات خانه و زندگی و زیورآلات داشته، که این ویژگی در پسرها به مراتب کم‌تر مشاهده می‌شود. معمولا پسرها بیشتر به جنبه‌های سیاسی و نظری تمایل داشته و نسبت به دختران علاقه کم‌تری به زیبایی نشان می‌دهند.

تفاوت تربیت پسر و دختر

تفاوت در نوع بازی

از دیگر تفاوت‌های بین دختران و پسران می‌توان به نوع بازی‌های آن‌ها نیز اشاره نمود. تمایل دخترها معمولا بیشتر به سمت بازی‌های آرام مانند عروسک بازی می‌باشد، اما در پسرها به این دلیل که خوی پرجنب و جوش‌تری دارند، به بازی‌هایی که در آن هیجان، سر و صدا و حرکتی باشد علاقه بیشتری نشان داده می‌شود.

یکی از مهم‌ترین دلایل تفکیک جنسیتی در مراکز خیریه در تهران را می‌توان هم امر دانست. تفاوت های مختلف رفتاری، گفتاری، تفریحی و … فاکتوری مهم و موثر در دسته بندی کودکان بی‌سرپرست در موسسات خیریه است. در صورت نیاز به منظور آشنایی بیشتر با لیست خدمات و امکانات مراکز سرپرستی از کودکان بی سرپرست، اینجا کلیک کنید.

به همین دلیل است که معمولا در خیابان‌ها و پارک‌ها، پسران را در حال دویدن، توپ بازی کردن و پریدن خواهید دید.

تفاوت‌های گفتاری

با توجه به تفاوت‌های روانی و ذهنی که بین دختران و پسران دیده می‌شود، معمولا بررسی‌ها نشان داده که دختران سریع‌تر از پسران شروع به حرف زدن می‌کنند، و علاقه زیادی به حرف زدن نیز دارند، همچنین دختران همه چیز را با جزئیات بیشتری تعریف می‌کنند. همین دلیلی بر اجتماعی بودن دختران از همان ابتدای شروع زندگی است. در موسسات و مراکز نگهداری از دختران بی سرپرست مانند موسسه خیریه در تبریز، مشاوران و مربیان این دسته مراکز گوش شنوایی دائمی برای این دختران هستند.

اما پسران نسبت به دختران غالبا تمایل کم‌تری به حرف زدن داشته، و به پاسخ‌های کوتاه چند کلمه‌ای که صرفا اصل مطلب را برساند، اکتفا خواهند کرد. در واقع ترجیح می‌دهند که بیشتر شنونده باشند.

مهم ترین تفاوت های تربیت دختران و پسران

نکات مهم در تربیت دختران

·       دختران علاقه زیادی به هم صحبتی با والدین و تعریف جزئیات در مورد مسائل را دارند، بنابراین باید با فرزند دختر خود بیش‌تر صحبت و گفتگو کنید.

·       دختران معمولا به توجه و محبت زیادی نیاز دارند، پس بهتر است به آن‌ها اجازه بروز احساساتشان را بدهید و آن‌ها را بیشتر مورد مهر و نوازش خود نیز قرار دهید.

·       توجه داشته باشید که فرزندان خود را همانطور که هستند بپذیرید، نه آنگونه که خواسته خودتان است.

·       نکته مهم در تربیت فرزند دختر این است که مادر یک دختر نوجوان می‌بایست دیدگاه وسیع‌تر و صبر و شکیبایی زیادی داشته باشد.

·       بهتر است در برخورد با فرزند دختر، رفتار دوستانه را جایگزین  رفتارهای مقتدارنه کنید.

·       آزادی عمل و تفکر بیشتری را به فرزند دختر خود دهید، و مسئولیت‌های جدید را به او واگذار کنید.

·       به دختر خود اعتماد به نفس بیشتری بدهید.

·       فرزند دختر خود را بیش از اندازه نصیحت نکنید، بگذارید گاهی اشتباه کند.

نکات مهم در تربیت پسران

·       برای نوجوان خود به خصوص فرزند پسر، الگوی رفتاری مناسبی باشید.

·       از رفت و آمد با دوستان یا اقوامی که در حضور اعضای خانواده خود مواد مخدر استفاده می‌نمایند، بپرهیزید.

·       اصلی‌ترین وظیفه والدین در خصوص فرزندان خود، راهنمایی کردن او جهت شناخت راه‌های صحیح و غلط و مشاوره دادن به او در خصوص علاقه‌مندی‌های وی می‌باشد، از همین روی پیشنهاد می‌شود انتخاب نهایی را به عهده فرزندتان بگذارید.

·       بیش از اندازه او را نصیحت نکنید، چرا که نصیحت زیاد به معنی عدم اعتماد خانواده و تحقیر فرزند، به خصوص در پسران نیز می‌باشد.

·       برای این که تسلط بیشتری بر روابط دوستانه فرزندانتان علی‌الخصوص فرزند پسر خود داشته باشید، توصیه می‌شود گاهی اوقات دورهمی دوستانه‌ای ترتیب داده و دوستان فرزندتان را به همراه خانواده ایشان برای یک عصرانه دعوت کنید.

·       از مقایسه کردن با دیگران و توهین به پسرتان خودداری نمایید.

·       مسئولیت انجام برخی از امور خانه را به عهده پسرتان واگذار کنید.

·       در خصوص نارضایتی از تغییرات ظاهری، به هیچ وجه با پرخاشگری و توهین این موضوع را با او مطرح نکنید.

·       از آزادی بیش از اندازه و تامین کامل نیازهای او در هر زمینه‌ای اجتناب کنید، چرا که در این صورت ممکن است ناخواسته از او، فردی متکبر و خودخواه بسازید.

·       باید پسرتان را با نحوه صحیح پول خرج کردن، مسائل و مشکلات مالی و حساب و کتاب آشنا کنید.

·       پسرها هم به اندازه دخترها به حمایت عاطفی و محبت از سوی خانواده احتیاج دارند، بنابراین توصیه می‌شود به همه فرزندان به یک اندازه عشق و توجه داده شود.

·       در طی روز یک ساعت را به پسر خود اختصاص دهید و به او در پیدا کردن را حل مناسب در خصوص مشکلاتش کمک کنید.

·       پیشنهاد می‌شود حساب خرج و مخارج او را داشته باشید و به صورت غیر مستقیم بدانید که او پول‌هایش را چه طور خرج کرده و هزینه می‌کند.

·       اعتماد به نفس فرزندتان در هر زمینه‌ای را بالا برده و حس مفید بودن را به او القا کنید.

·       توصیه می‌شود قوانین خانواده را بنویسید و به دیوار اتاق فرزند خود بچسبانید، همچنین بهتر است ساعات ورود و خروج را طبق مقررات خانواده در آن ذکر کنید.

·       بهتر است حتما تصمیم گیری در خصوص رنگ اتاق، نوع لباس و ظاهر و نوع تغذیه را به عهده فرزندان خود، به خصوص فرزند سر قرار دهید.

 

کمک مستقیم به بانک رفاه موسسه

شماره حساب: 
269520065
شماره کارت: 
5894-6370-0013-1489
شماره شبا: 380130100000000269520065

المان
کمک آنلاین
المان
محصولات پرتومهر
معرفی مراکز نگهداری
پرداخت نذورات

245 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

روابط عمومی پرتو مهر